Schotpoort Logistics op plaats 69 in de top 100 logistiek dienstverleners van 2023

Afgelopen dinsdag, 6 juni 2023 is de nieuwe top 100 logistiek dienstverleners bekend gemaakt. Ook dit jaar vinden we onszelf terug binnen de lijst. Weliswaar een aantal plekken lager dan vorig jaar, maar we zijn zeker niet ontevreden, want als we naar onze innovatiescores kijken, dan zijn we het eigenlijk alleen maar beter gaan doen!

Boven: toegekende scores Schotpoort Logistics top 100 logistiek dienstverleners 2023.

De top 100 logistiek dienstverleners wordt samengesteld op basis van de volgende drie kwantitatieve- en zes kwalitatieve indicatoren:

Kwantitatief (ca. 40% van de totaalscore):

  • Omzet in miljoenen Euro’s;
  • Aantal werknemers;
  • Warehousing in m2;

Kwalitatief (ca. 60% van de totaalscore):

  • Mate van duurzaamheid in transport (2023: 4/5 sterren);
  • Mate van duurzaamheid in warehousing (2023: 4/5 sterren);
  • Mate van innovatie in arbeid en scholing (2023: 4/5 sterren);
  • Mate van slimme oplossingen in warehousing (2023: 4/5 sterren);
  • Mate van digitalisering van de bedrijfsprocessen (2023: 5/5 sterren);
  • Expertise in ketenregie (2023: 5/5 sterren);

De kwalitatieve indicatoren zijn door een panel van onafhankelijke experts per thema beoordeeld. Waar wij in 2022 op de 6 indicatoren in totaal 23 van de 30 sterren scoorden, is onze score in 2023 verbetert naar 26 van de 30 sterren.

Thema’s als verduurzaming en verdere digitalisering staan bij ons hoog op de agenda, we zijn dan ook trots op de verbetering die we afgelopen jaar in deze scores hebben weten te realiseren. Op het thema digitalisering kregen we immers zelfs een best of class score van 5 uit 5 toegekend dit jaar.

Waar we misschien nog wel trotser op zijn is de best in class score op het thema ketenregie: als logistiek dienstverlener is één van onze kernwaarden dat wij onze klanten te allen tijde totaaloplossingen binnen hun gehele supply chain willen bieden, het feit dat het panel van de top 100 het met ons eens is dat we hierin voorop lopen was voor ons dan ook een erg mooi compliment.

Ook richting 2024 hebben we als doelstelling om voorop te blijven lopen op de innovatiethema’s, want wij zijn ervan overtuigd dat we alleen dan onze klanten de meest efficiënte en toekomstbestendige logistieke oplossingen kunnen bieden.

Bent u benieuwd naar wie er nog meer in de top 100 logistiek dienstverleners staan dit jaar? De hele lijst vindt u hier.

Delen via social media