Het bedrijventerrein achter de Heideroos, vanuit de historie de eerste locatie van Schotpoort

Historie

Vanuit de historie gezien is Eerbeek dé papierstad van Nederland. Vandaar dat oprichter Bartus Schotpoort al in 1934 zijn eerste transporten – met paard en wagen – verzorgde voor de vele papierfabrieken in de regio. Zijn overtuiging ‘altijd naast de klant’ vormt nog altijd de ruggengraat van wat inmiddels Schotpoort Logistics is. En onder leiding van de derde generatie ‘Schotpoorts’ is uitgegroeid tot een internationale transportonderneming met logistieke dienstverlening in de meest brede zin.

“…tevreden klanten zijn de opstelsom voor een nog betere toekomst…”

Oprichter Bartus Schotpoort

1934

Oprichting Expeditie B. Schotpoort en Zn.

Altijd klaar staan voor de klanten, stipte nakoming van gemaakte afspraken en niet bang om met nietalledaagse oplossingen te komen, vormden de basis van Expeditie B. Schotpoort en Zn. En daarmee de basis onder de verdere uitbouw van de onderneming.

1988

Trotse opening eerste warehouse, in Eerbeek

Om de efficiëntie van transport, opslag en distributie verder uit te breiden was het tijd voor
ons eerste warehouse.

2003

Nieuwe generatie neemt het over

De derde generatie Schotpoort, Fred en zijn beide neven Jeroen en Bert nemen alle aandelen
over en daarmee het management van de onderneming.

2004 & 2005

Strategische overnames door Schotpoort

In deze periode werden diverse strategische overnames gerealiseerd.

2005

Oprichting Schotpoort Supply Chain Solutions

De klantgerichtheid kreeg een krachtige nieuwe impuls met de oprichting van Schotpoort
Supply Chain Solutions.

2007 & 2008

Nieuwe stap voor Schotpoort

In alle betekenissen van het woord werd de capaciteit van het warehouse Eerbeek verder uitgebreid met de nieuwste technieken, software en groeide de opslag tot 35.000 pallets.

2009

Heroriëntatie

De economie krijgt het zwaar voor z’n kiezen en daarmee ook de transportsector. Binnen Schotpoort leidde dit tot een scherpe heroriëntatie van strategie, structuur en organisatie.

2011

Schotpoort breidt uit naar het buitenland

Onze activiteiten binnen Europa groeiden sterk hetgeen o.a. aanleiding was tot de oprichting van UAB FJB Transportas, te Kaunas in Litouwen.

2015

Uitbreiding van onze warehousing

Om ook letterlijk dichtbij onze relatie Bata te zijn, openden wij dit jaar een 4.000 m2 groot
warehouse in Best.

2016 & 2017

Uitbreiding van de vloot

Groei vraagt om bijpassende maatregelen: dit jaar schaften we liefst 140 nieuwe Krone trailers aan.

2017

Versterking van relatie met DJP De Hoop

Al meerdere jaren verzorgt Schotpoort de logistiek voor De Jong Paper de Hoop. Vanaf 2017 neemt Schotpoort de volledige regie op het gebied van logistiek.

2019

Meer capaciteit door realisatie hoogbouwmagazijn

Met de bouw van het 4.200 m2, 12 meter hoge, semiautomatische hoogbouwmagazijn aan de Coldenhovenseweg breidt Schotpoort haar opslagcapaciteit uit tot in totaal circa 64.000 m2.

2020

Versterken van communicatie

Ook in tijden waarin we met routing-, transport management & warehouse management systemen, processen zo veel mogelijk hebben geautomatiseerd, blijft heldere en efficiënte communicatie de smeerolie van het bedrijf. Daarom heeft Schotpoort recentelijk de online communicatie app van COMTO in gebruik genomen om zo onze interne communicatie zo goed als mogelijk te stroomlijnen.

2021

Warehousing in Wapenveld

Met het uitbreken van de Covid-19 pandemie werden meerdere sectoren sterk geraakt. Desondanks wisten we toch een 3.000m2 warehouse in Wapenveld te openen. Vanuit deze opslaglocatie zitten we een stuk korter op de bal bij één van onze opdrachtgevers in Heerde.

2022

Extra multipurpose opslag in Zutphen

In Zutphen hebben wij een multiclient warehouse geopend van 8.000m2, hiermee komt onze totale beschikbare warehousecapaciteit op meer dan 70.000m2.

… En verder

Toekomstplannen

We willen ook in de toekomst een gestage groei laten zien. Geen wildwest en quick wins, maar altijd ‘in control’, zoals u van een solide familiebedrijf als Schotpoort mag verwachten.