Bemanning coiling machine

Meedenken in de keten van onze klant – de bemanning van een coiling machine

Bij Schotpoort Logistics vinden wij het belangrijk om gezamenlijk met onze klant altijd tot de best mogelijke oplossing te komen, ook als dit betekent dat we werkzaamheden moeten uitvoeren die je niet direct van een logistiek dienstverlener verwacht.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de productiewerkzaamheden die wij uitvoeren voor één van onze klanten in de papier- en karton industrie. Vorig jaar heeft onze klant besloten om een coiling machine in gebruik te nemen om zo een nog betere invulling te geven aan haar productieproces.

Met de coiling machine worden grote restrollen karton versneden tot repen karton van enkele (tientallen) centimeters. Zo wordt karton wat tot voor kort bij het restafval belandde, nu voorbewerkt voor de kokerindustrie. Kokerfabrikanten verwerken deze repen karton vervolgens tot kartonnen kokers, die op hun beurt worden gebruikt als verzendkokers, of als kokers om papier, textiel, of tapijt op te wikkelen.

Naast het feit dat de inzet van de coiling machine zorgt voor een optimalisatieslag binnen het productieproces van onze klant, draagt onze klant met de ingebruikname van de machine ook haar steentje bij aan het milieu. Dankzij de coiling machine wordt de verspilling van bruikbaar karton immers tot een minimum beperkt.

De bemanning van de coiling machine aan het werk.

Wij zijn toen de plannen voor het plaatsen van de coiling machine bekend werden, direct samen met onze klant om tafel gegaan om te kijken binnen wiens organisatie het bemannen van deze machine procesmatig het beste in te passen zou zijn. Na grondig overleg bleek dat – gezien de flexibiliteit binnen onze warehouse operatie – het bemannen van de machine het efficiëntst kon worden gedaan door de mensen van Schotpoort Logistics.

Vandaag de dag zijn het dan ook onze mensen die de machine tot op de millimeter nauwkeurig instellen en er voor zorgen dat restrollen  precies op de gewenste maat versneden worden.

.

Door het laten bemannen van de coiling machine door Schotpoort Logistics kan onze klant zich blijven focussen op haar core business, zonder concessies te hoeven doen op het gebied van duurzaamheid en efficiency. Samen realiseren we zo een optimale benutting van grondstoffen en zorgen we er voor dat de afvalstroom voor een groot deel gereduceerd wordt. Daar zijn we trots op!

Delen via social media