Hoogbouwmagazijn

Constructie nieuw hoogbouwmagazijn in Eerbeek

Na een goed doordachte concept- & tekenfase ging eind januari de eerste schop de grond in voor de bouw van een 4200m2 groot semiautomatisch hoogbouwmagazijn aan de Coldenhovenseweg.

Modern met een oog voor duurzaamheid

Op het nieuwe Schotpoort Logistics terrein zijn de mensen van Zweers Bouw momenteel druk aan de gang met het storten van een fundering. Op deze fundering zal over een paar maanden een gloednieuw en modern hoogbouwmagazijn staan, met een hoogte van 12 meter en een oppervlakte van 4.200 vierkante meter.

Het skelet van het magazijn staat.

Het nieuwe magazijn wordt compleet naar de huidige maatstaven ingericht en voldoet aan alle moderne certificeringseisen van de kwaliteitskeurmerken SKAL, ISO 9001 en HACCP. Schotpoort Logistics zal ook in dit nieuwe warehouse gaan werken met de moderne scan- en WMS systemen (In&Out van Centric) die ze reeds binnen haar andere magazijnen gebruikt. Op deze manier zijn voorraadstanden altijd inzichtelijk en goederen te allen tijde traceerbaar.

Vanzelfsprekend wordt bij de inrichting van het warehouse ook rekening gehouden met het milieu, zo wordt het gehele warehouse uitgerust met sensor gestuurde LED verlichting, waarmee een energiebesparing van circa 80% gerealiseerd wordt ten opzichte van het gebruik van normale verlichting.

Optimale benutting van ruimte

Om de beschikbare ruimte in het nieuwe warehouse zo efficiënt mogelijk te benutten en handling van goederen zo veilig mogelijk te laten verlopen, heeft Schotpoort Logistics er voor gekozen om gebruik te gaan maken van man-up machines.

De man-up machines zijn magazijntrucks die tot ongeveer 16 meter hoog kunnen heffen en die door middel van inductiegeleiding automatisch over een in de vloer gezaagde lijn lopen. Hierdoor kunnen de gangpadbreedtes tot een minimum worden beperkt.

Met de man-up machines gaan onze magazijnmedewerkers met de vorken van de magazijntruck mee de hoogte in, zo hebben zij altijd goed zicht op de te handelen goederen en kan er ook in de hoogte gemakkelijk op colliniveau worden gepickt.

De gloednieuwe man-up machines die in het hoogbouwmagazijn ingezet gaan worden.

Feiten & Cijfers

Het 8.500 palletplaatsen tellende nieuwbouw magazijn zal naar verwachting eind mei volledig operationeel zijn. Dankzij deze uitbreiding beschikt Schotpoort Logistics vanaf mei over 14.400m2 aan magazijnruimte aan de Coldenhovenseweg. Het totaal aantal vierkante meters warehouse ruimte in Eerbeek, Best en Hoogezand komt hiermee uit op zo’n 75.000. Verdeeld over deze 75.000m2 staan meer dan 35.000 pallets en ruim 20.000 ton aan rollen papier, aluminium bundels en andere lengtegoederen opgeslagen.

De stellage van het nieuwe hoogbouwmagazijn

Wilt u meer weten over ons nieuwe magazijn, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van warehousing  die wij u kunnen bieden? Vanzelfsprekend zijn wij u graag van dienst! Neemt u gerust vrijblijvend contact op met onze sales manager Vincent Peters (Tel. 06 21 59 12 32 / @: vpeters@schotpoortlogistics.eu).

Delen via social media