Vincent achter bureau

Het verhaal van Vincent

Vincent maakt zeven jaar deel uit van onze organisatie en is verantwoordelijk voor het verbinden en begeleiden van alle activiteiten waarbij sales en warehousing elkaar raken.

Het salesteam poseert voor het Schotpoort kantoor in Eerbeek

Wie ben je?

Vincent Kleiboer, ik werk al zeven jaar bij Schotpoort Logistics waarvan 2 jaar als voorraadbeheerder en 5 jaar als Accountmanager warehousing.

Wat houdt je functie precies in?
Als Account manager warehousing maak ik onderdeel uit van het salesteam, hierin probeer ik alles wat op het gebied van sales en warehousing met elkaar overlapt, te begeleiden.

Hoe ben je bij deze functie en Schotpoort terecht gekomen?
De functie heeft als het ware mij gevonden. Ik was al een tijdje werkzaam binnen Schotpoort als voorraadbeheerder en heb op die manier Schotpoort en onze warehouseklanten leren kennen. Na een jaar of 2 ben ik toegevoegd aan het salesteam om de warehousing te begeleiden.


Wat maakt je functie bij Schotpoort nou uitdagend, leuk en/of interessant?

Normale dagen hebben we eigenlijk nooit. Dat vind ik eigenlijk ook direct het leukste aan mijn werk, de diversiteit. Schotpoort is geen hele grote organisatie en daardoor ben ik niet alleen maar met accountmanagement bezig maar met van alles en nog wat.

Als we met een nieuwe klant beginnen proberen we ook altijd voor een zachte landing te zorgen voor de klant, maar zeker ook voor onze collega’s. Door de eerste drempels, die je en meerdere of mindere mate eigenlijk altijd wel tegenkomt bij een nieuw project, op te vangen proberen we te zorgen voor een stabiele basis als we de klant in zijn geheel overdragen aan de operatie.

Zo kan het soms zo zijn dat je de ene dag met de directie van een klant om tafel zit, en de andere dag een container aan het lossen bent om te zorgen dat je een goed beeld hebt van de processen van deze klant. Die diversiteit maakt het voor mij erg leuk en uitdagend.

Vincent aan het werk

Wat zijn de nadelen of minder prettige onderdelen van je werk?
Van nature wil ik graag iedereen te vriend houden en dat kan helaas niet altijd. Als dingen niet goed lopen ben je toch een beetje aan het schipperen tussen de klanten en collega’s uit de operatie en helaas kan dat dan niet altijd.

Wat is volgens jou het verschil tussen Schotpoort en andere logistieke dienstverleners?
Ik heb nog nooit voor een andere logistiek dienstverlener gewerkt, dus ik kan niet zo goed zeggen hoe het bij anderen gaat, maar het mooie aan werken bij Schotpoort vind ik dat we met zijn allen soms best kunnen klagen over iets, maar uiteindelijk aan het eind van de dag wel allemaal samen ons best doen om een goed eindresultaat te halen, van collega’s in het warehouse, tot onze chauffeurs, planners en management aan toe.

Daarnaast is het een informele werkomgeving met een vrij directe cultuur, dat past wel goed bij me en daar houd ik ook wel van. Als we hier iets bedacht hebben om intern te verbeteren, hoeven we daar geen ellenlange onderzoeken voor uit te werken, maar doen we een voorstel, bespreken we het met betrokkenen, passen we het plan waar nodig nog eens aan, en nemen dan een besluit. Die snelle besluitvaardigheid bevalt me wel.