Just in time levering banner

Just in time leveringen

Op de juiste plaats op het juiste moment

Als full service logistiek dienstverlener hebben wij door de jaren heen veel ervaring opgedaan op het gebied van transport en in het specifiek het just in time aanleveren van goederen. Het verzorgen van transport in de breedste zin is dan ook wat we dag in dag uit voor onze klanten doen. Zo ook voor een van onze vaste klanten die sportartikelen voor de paardensport verkoopt en behoefte had aan een grote just in time levering.

Een Schotpoort trailer in Frankrijk voor de Just in time levering
Een vrachtwagenchauffer in Zwitserland

Uitdaging van onze klant

‘’Toen wij begin 2020 gelijktijdig veel orders binnenkregen ontstond er bij ons een probleem. Deze orders moesten namelijk just in time op 60 verschillende winkellocaties in Frankrijk en Zwitserland geleverd worden, dit bij veel binnenstedelijke winkelfilialen die doorgaans moeilijk te bereiken zijn. De deadline en leverdatum van dit project was erg krap en we hadden dan ook moeite met het vinden van een logistieke dienstverlener die de grote hoeveelheid spullen zo snel mogelijk kon ontvangen, sorteren en vervolgens aan 60 locaties just in time kon afleveren.

De orders zouden namelijk los gestort in meerdere containers binnenkomen. Om de artikelen snel op orderniveau te kunnen sorteren vereist een efficiënte werkmethode, veel mankracht, goede coördinatie en natuurlijke voldoende warehousing capaciteit. Daarnaast komt met een grote hoeveelheid zendingen ook een flink pak documentatie die geregeld en gecontroleerd moet worden. Een van de bedrijven die wij benaderden voor deze grote uitdaging was Schotpoort Logistics.’’

Onze logistieke oplossing

“Dankzij onze moderne systemen en de flexibiliteit en mogelijkheid tot job rotatie binnen onze verschillende warehouse locaties, konden wij voor de just in time levering van onze klant vanzelfsprekend een passende oplossing bieden. In overleg met onze klant stemden we af wanneer de containers van de klant binnen zouden komen en binnen een tijdsbestek van 2 dagen zorgden we ervoor dat elk van de containers gelost was, dat de artikelen per order waren gesorteerd en herverpakt en gereed stonden voor directe verzending.

Dankzij ons brede netwerk konden wij ook direct de verschillende partners welke gespecialiseerd zijn op Frankrijk inzetten om de verzendingen aan de 60 adressen in te plannen. Gedurende het project deden zich ook een aantal onvoorziene situaties voor, dankzij de ervaring en creativiteit van onze special support afdeling, werden uiteindelijk alle zendingen Just in Time en met het benodigde type vrachtwagen op de juiste adressen aangeleverd.”

De Schotpoort Trailer staat geparkeerd naast een meer

Benieuwd wat Schotpoort voor jou kan betekenen?

Stel je vraag direct aan een van onze werknemers

Lars Mol
Account Manager

Meer lezen over onze logistieke oplossingen?

Bekijk dan ook onze andere cases of neem direct contact met ons op.