On-site logistiek

Een pendeltruck die gebruikt wordt voor de on-site logistieke operatie
On-site logistieke dienstverlening

Toen een van onze klanten in de papierindustrie van plan was een groot deel van hun on-site logistieke activiteiten uit te besteden, zagen wij direct een kans om een naadloze en efficiënte overgang te realiseren. Wij deinzen immers niet terug voor een logistieke uitdaging, en met onze jarenlange ervaring binnen de papierindustrie waren wij er stellig van overtuigd dat wij voor onze klant de perfecte oplossing konden bieden.
Uitdaging van onze klant

“De uitdaging voor ons bedrijf was hoe we onze logistieke activiteiten zo konden uitbesteden zonder de operationele processen stil te hoeven leggen. We wilden immers dat de transitie geen significante impact zou hebben op onze productieprocessen. Om dit te realiseren hadden we een partner nodig met ervaring in on-site en in-house logistiek, aan wie we onze logistieke operatie konden toevertrouwen. Dit zodat wij ons konden richten op onze core business, het produceren van papier.’’

Een klemtruck klemt een rol papier vast
Een klemtruck vervoert een rol papier

Onze oplossing

Om een naadloze overgang te realiseren hebben onze logistiek engineers samen met de klant de processen volledig geanalyseerd, om zo onze on-site logistieke dienstverlening in te richten. Om te garanderen dat onze klant zich kan richten op het produceren van papier voeren wij momenteel als complete logistieke dienstverlener meerdere processen uit op locatie en in de gehele supply chain.

Aan de voorkant van de processen van onze klant, verzorgen wij het transport van oud papier richting de fabriek. Vervolgens dragen onze mensen zorg voor het lossen van de vrachten oud papier en de aanvoer van het oud papier richting de machines. Op aangeven van de operators van de fabriek vullen wij de loopbanden met de juiste soorten oud papier, zodat de juiste rollen papier kunnen worden geproduceerd.

Aan het einde van het productieproces van onze klant, regelen wij de afvoer van de productieband en het transport van de productieband naar onze magazijnen via custom made trailers. In de magazijnen zorgen wij voor het voorraadbeheer, het wegen van de vrachtwagens bij het laden/lossen van de producten. De papierrollen die gemiddeld 2 ton wegen worden doormiddel van speciale klemtrucks verplaatst.

Naast de on site logistiek verzorgen wij voor deze klant transporten door heel Europa. Dit doen we onder andere met onze eigen vloot, maar ook met het door onze control tower aangestuurde partnernetwerk. Ook zijn we in de gelegenheid om containerverladingen te organiseren middels onze containertruck en laadbrug. Zo kunnen we op transport altijd de meest efficiënte oplossing bieden.

Door het gehele on-site logistieke proces van aanvoer van grondstoffen naar de fabriek tot de afvoer van gereed product vanaf de fabriek te faciliteren, en daarbij te allen tijde de Good Manufacturing Practices in ogenschouw te nemen, zorgen wij ervoor dat onze klant zich niet druk hoeft te maken over de logistieke processen en zich kan focussen op haar core business.

Benieuwd wat Schotpoort voor jou kan betekenen?

Stel je vraag direct aan een van onze werknemers

Vincent Peters
Sales Manager

Meer lezen over onze logistieke oplossingen?

Bekijk dan ook onze andere cases of neem direct contact met ons op.