Banner  van de winkelinrichting case

Winkelinrichting

Een van de locaties waar Schotpoort de winkelinrichting voor haar klant heeft gerealiseerd

Schotpoort & winkelinrichting

Al vele jaren verzorgen wij de consolidatie, opslag, transport en winkelinrichting van winkelmeubilair en -apparatuur voor diverse prominente partijen binnen de Retail branche. Of het nu gaat om de levering van nieuwe apparatuur voor een winkel in een groot winkelcentrum, of het restylen van een winkel in het centrum van Rome, wij verzorgen graag alle logistieke diensten rondom uw winkel ontwikkelingsproject – zoals u dat mag verwachten van een full service logistiek dienstverlener als Schotpoort Logistics.


Uitdaging van onze klant

‘’Om ervoor te zorgen dat we het perfecte interieur voor onze winkels realiseren, werken we samen met veel verschillende leveranciers. Elk van de leveranciers levert een deel van de inrichting direct in de winkel. Dit leidt nogal eens tot chaotische situaties, hetzij door voertuigen die de winkelstraat blokkeren, omdat veel verschillende leveranciers met verschillende vrachtwagens op hetzelfde moment leveren.

Of doordat de goederen van een leverancier te laat aankomen, wat problemen veroorzaakt in de planning van de winkelinrichting. Een dag vertraging in het proces betekent dat onze winkel een dag te laat open gaat, wat ons veel extra kosten oplevert. Daarom waren we op zoek naar een manier om onze processen zo te stroomlijnen dat we vertragingen zoveel mogelijk konden voorkomen.’’

De chauffeur vertrek bij een winkelcentrum waar hij zojuist een succesvolle levering heeft afgerond
Een chauffeur rijdt de boot naar Zweden op


Onze oplossing

Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen voor onze opdrachtgever binnen bovenstaand scenario, verzorgen wij het gehele logistieke proces. Wij faciliteren het transport van de verschillende leveranciers naar ons magazijn, waar de zendingen worden samengevoegd tot één zending. De zending wordt ‘’Just in Time’’ op de winkellocatie geleverd. Bij aankomst helpt onze chauffeur met het uitladen van de zending, en omdat alles in de juiste volgorde is geladen (zaken die eerst geïnstalleerd moeten worden, zijn bijvoorbeeld achterin de trailer geladen) kunnen de monteurs meteen beginnen met de installatie of montage.

Extra mankracht nodig? Onze chauffeurs kunnen eenvoudige montagewerkzaamheden voor hun rekening nemen om zo de winkelinrichting te versnellen. Samen met onze klant zorgen wij ervoor dat zij het lint door kunnen knippen en de volledig gerestylede of nieuwe winkel op het geplande tijdstip kunnen openen!

Benieuwd wat Schotpoort voor jou kan betekenen?

Stel je vraag direct aan een van onze werknemers

Lars Mol
Account Manager

Meer lezen over onze logistieke oplossingen?

Bekijk dan ook onze andere cases of neem direct contact met ons op.