Best practice sharing sessie

Continu investeren in kennis en de klant: Best practice sharing & Expert groups

Om onze klanten te verzekeren van het serviceniveau wat ze van ons als logistiek dienstverlener mogen verwachten, zijn we sinds kort gestart met Best practice sharing & Expert groups. Met als doel om continu te investeren in het delen en ontwikkelen van kennis. Een adequaat kennisniveau leidt immers tot het gemakkelijker kunnen komen tot goede beslissingen, snellere responstijden en een vergroot vermogen tot het vinden van innovatieve oplossingen. Wij zijn er dan ook van overtuigd, dat kennis direct invloed heeft op het serviceniveau wat wij onze klanten kunnen bieden.

Dankzij het nauwe contact tussen de verschillende afdelingen en de heersende cultuur van onderling vertrouwen tussen onze medewerkers, durven wij wel te zeggen dat kennis binnen Schotpoort Logistics al breed gedragen wordt. Maar, omdat wij als bedrijf onze klanten graag op de eerste plek plaatsen en ten allen tijde de zekerheid willen kunnen bieden dat wij de best mogelijke service verlenen, investeren wij ook in concepten om kennisdeling nog meer te stimuleren.

Best practice sharing

Binnen Best practice sharing geven wij onze medewerkers de tijd, gelegenheid en ruimte om op informele en ongedwongen wijze, reeds bestaande (praktijk)kennis met collega’s te delen. Het kan hier bijvoorbeeld gaan, om een sessie waarin leden van een projectgroep aan andere collega’s vertellen over de succesverhalen en de problemen binnen de implementatie van een bepaald supply chain project. Door de kennis omtrent zo’n project expliciet breed te delen, zorgen we er voor dat de successen binnen een volgend project worden meegenomen, en de valkuilen worden ontweken.

Expert groups

Bij expert groups ligt de focus op het ontwikkelen van nieuwe (theoretische) kennis. Dit kan kennis zijn die helemaal nog niet binnen de organisatie beschikbaar is, of kennis op onderwerpen waarvan enkele vak experts de kennis wel in huis hebben, maar waarvan we graag zouden zien dat de rest van het personeel ook een bepaalde basiskennis heeft. 

Een goed voorbeeld van een expert group, is de expert group douane formaliteiten. Binnen Schotpoort Logistics lopen enkele experts rond op het gebied van douane formaliteiten, maar wij vonden dat, om onze klanten goed te kunnen bedienen, basiskennis op het gebied van douane ook zeker aanwezig moet zijn binnen afdelingen waar Schotpoort geen douane experts heeft zitten. Om de kennis op het gebied van douane binnen de gehele organisatie verder te ontwikkelen, hebben wij recentelijk een vooraanstaande expert op het gebied van douanezaken, werkzaam bij één van ’s werelds grootste lucht- en zeevracht expediteurs uitgenodigd. Bij ons op kantoor in Eerbeek is er door middel van een sessie waarin presentatie en interactie goed gecombineerd werden voor gezorgd dat onze medewerkers weer helemaal up to date zijn. Zo hoeven wij nooit “weet ik niet” te verkopen op uw vragen met betrekking tot import, export, inkoop, wederuitvoer, veredeling en outsourcing.

In de komende maanden en jaren verwachten wij dat er nog veel best practice sharing sessies en expert groups zullen volgen. Zo blijven we onze kennis ontwikkelen en zorgen we ervoor dat wij u altijd dat serviceniveau kunnen blijven verlenen wat u van ons gewend bent.

Delen via social media