Top 100 plek 53

Innovatie en het effectief gebruik van technologie laten Schotpoort uitblinken

Gisteravond was het weer zo ver, de top 100 logistieke dienstverleners van Nederland werd weer bekendgemaakt. Waar we afgelopen jaar plek nummer 55 mochten bekleden mogen we dit jaar trots aankondigen dat wij 2 plekken gestegen zijn om nu plek 53 in de ranglijst bezet te houden dit door onze innovatiekracht en gebruik van technologie.

Innovatie en goed gebruik van technologie loont

Na de classificering van vorig jaar was de verwachting van dit jaar dat Schotpoort constant zou blijven. Dit namelijk omdat we als middelgroot familiebedrijf niet bijzonder veel stijging zagen in de kwantitatieve cijfers zoals sommige van de grote spelers in de markt. Echter, is het ons innovatief gebruik van technologie en digitale platforms wat ons laat uitblinken. Als logistiek dienstverlener specialiseren wij ons op het aanleveren van logistieke oplossingen op maat, met als doel om voor onze klanten een win-win situatie te creëren. Door dit en nog veel meer aan te bieden zijn wij ervan overtuigd dat we op onze manier een onderdeel uitmaken van het succes van de klant.

Deze win-win situatie wordt gecreëerd door het naadloos aansluiten op de organisatie van onze klant. Dit doen wij door het effectief implementeren van digitale platforms, deze voorzien onze klant van alle noodzakelijke informatie en een stukje transparantie.

Een klant verkrijgt informatie via de innovatieve systemen van Schotpoort
Foto: Een klant verkrijgt informatie via de online systemen van Schotpoort

Het uitbreiden en finetunen van onze systemen is een vereiste om deze service aan onze klanten te kunnen aanbieden. Om de klant zo goed mogelijk te kunnen informeren is er een voortdurende focus op het meten en analyseren van onze dienstverlening om deze zo efficiënt mogelijk te maken.

Innovatie is een van de doorlopende thema’s van de top-100 logistieke dienstverleners, dit met name omdat het voor veel bedrijven in de afgelopen jaren een belangrijkere rol is gaan spelen. Voornamelijk voor kleine- en middelgrote bedrijven is innovatie op verschillende aspecten dan ook de beste manier om te groeien. Stappen die gezet worden op het gebied van innovatie zij het via verduurzaming of technologische ontwikkeling wordt dan ook rijkelijk beloond.

Op basis van de innovatie die Schotpoort heeft getoond besloot het onderzoekspanel, wat betrokken was bij het opstellen van de ranking, ons voor de onderdelen Smart warehousing en Digitale platforms te belonen met de hoogst haalbare score van 5 sterren!

Net dat extra duwtje in de rug wat ons verzekerd dat we op de goede weg zijn, en natuurlijke een compliment voor de inzet van al onze collega’s. Met de voeten stevig op het juiste pad en een duwtje in de rug richten wij alvast onze blik op de toekomst.

De volledige ranglijst van 2022 vindt u hier.

Delen via social media