Just in time aanlevering op 60+ adressen in Frankrijk en Zwitserland

Voor een internationale producent van sportartikelen verzorgen wij deze week de just-in-time levering van meer dan 60 zendingen verspreid door heel Frankrijk en Zwitserland. 

Op 10 en 11 maart arriveerde er een groot aantal containers vanuit Azië bij ons warehouse in Eerbeek, en aangezien sommige zendingen tot wel in het zuidelijkste puntje van Frankrijk just in time uitgeleverd dienden te worden, was het van groots belang om de zendingen direct na het lossen van de containers samen te stellen, om zo de vereiste leverdatum te kunnen garanderen. Zoals het Schotpoort betaamt hebben we met zijn allen de schouders er onder gezet. Het resultaat:  binnen 2 dagen stonden alle zendingen opnieuw verpakt en gecontroleerd klaar voor verzending.

Net op het moment dat wij wilden starten met het just in time (enkele waren zelfs al onderweg) bereikten ons de eerste berichten dat in Frankrijk mogelijk een algehele lock-down zou gaan worden afgekondigd. Hierop hebben wij direct onze opdrachtgever geïnformeerd en heeft men in overleg met alle stakeholders besloten om de actie tot nader order uit te stellen.

Locaties van de just in time leveringen in Frankrijk en Zwitserland.
Foto: Alle leveradressen van het Just in time project

Nu, na meer dan 10 weken lijkt het erop dat we samen het Covid-19 virus meer en meer onder controle krijgen en worden (internationaal) de regels stap voor stap versoepelt.
Hierdoor is het ook weer mogelijk om de laatste fase van het project uit te voeren en worden vandaag alsnog alle 60 zendingen, wederom just-in-time, geleverd in heel Frankrijk.

Bent u naar aanleiding van bovenstaande case ook nieuwsgierig naar de logistieke oplossingen die Schotpoort logistics u kan bieden, neem dan gerust contact met ons op via sales@schotpoortlogistics.eu of +31 (0)313-673997. Wij vertellen u graag meer!

Delen via social media