Truck Schotpoort met EcoVadis medaille

Schotpoort Logistics beloond met zilveren EcoVadis rating

De zilveren EcoVadis rating betekent dat Schotpoort Logistics zich mag rekenen tot de 25% best presterende bedrijven als het aankomt op maatschappelijk verantwoord ondernemen. En daar zijn wij best trots op!

EcoVadis is een onafhankelijk, internationaal erkent platform voor duurzaamheidsbeoordelingen en draagt zorg voor de jaarlijkse beoordeling van circa 75.000 bedrijven op verschillende MVO thema’s.

Bij Schotpoort Logistics vinden wij het belangrijk om op bewuste wijze bezig te zijn met onze impact op het milieu en onze omgeving. Dit is dan ook de reden geweest dat we in 2019 deel zijn gaan nemen aan het EcoVadis programma. Elk jaar laten wij ons door EcoVadis beoordelen op de MVO thema’s Milieu, Arbeids- en Mensenrechten, Ethiek en duurzame inkoop. Waarna we, op basis van de uitkomsten en aanbevelingen vanuit EcoVadis, nieuwe doelstellingen opstellen om ons op de verschillende duurzaamheidsthema’s in het volgende jaar nog verder te verbeteren. Op deze manier waarborgen wij een continu MVO monitoring- en verbeteringsproces.

Concreet heeft dit er toe geleid dat wij eind 2020 beloond zijn met een zilveren EcoVadis rating door beter te scoren dan 88% van alle beoordeelde bedrijven, een hele verbetering ten opzichte van onze bronzen rating in 2019.

Natuurlijk zijn wij er nog niet: ook voor het komende jaar hebben wij onze doelstellingen al weer op het vizier. Zo gaan we onder andere onze carbon footprint per zending in kaart brengen en nog verder proberen terug te dringen, en eveneens onze inkoopstrategie nog meer borgen om zo altijd te kunnen garanderen dat de partijen waarmee wij samenwerken voldoen aan de  normen, waarden, en kwaliteit die wij van onze partners verwachten.

Bent u op zoek naar een betrouwbare Logistiek dienstverlener die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan? Of wilt u meer weten over ons duurzaamheidsbeleid? Neem dan gerust contact met ons op via sales@schotpoortlogistics.eu of +31 (0)313-673997.

Delen via social media