White Glove logistieke dienstverlening: Project Parijs

Via Nederland Distributieland kwamen wij begin dit jaar in contact met een vooraanstaande partij in de interieurprojecten uit het Verenigd Koninkrijk. Deze partij was naar aanleiding van de Brexit op zoek naar een logistieke partner op het Europese vaste land voor White glove logistieke dienstverlening.

White glove logistieke dienstverlening kenmerkt zich door een hoog en zeer klant specifiek serviceniveau en uitgebreide dienstverlening. Dit is iets waar wij gezien onze ruime ervaring in de project- en evenementenlogistiek vanzelfsprekend niet voor terugdeinzen. In dit specifieke geval betrof het een interieurproject van een tweetal grote panden, met in totaal 33 studio’s, 2 grote gezamenlijke woonkamers en meerdere badkamers, waarvoor onze klant het volledige interieurdesign heeft verzorgd, en eveneens haar klant ontzorgt als het aankomt op het bestellen van de meubels en overige inventarisartikelen, alsmede de daadwerkelijke inrichting van de panden.

Onze klant vroeg ons of wij het stukje warehousing (de ontvangst van de meubels en inventarisartikelen) en de operationele werkzaamheden on site voor hen konden verzorgen. In de afgelopen jaren hebben wij onder andere als vaste partner voor Landal de nodige ervaring opgedaan als het aankomt op in- uit- en verhuiswerkzaamheden, wij waren er dan ook gelijk van overtuigd: een dergelijk project is ons op het lijf geschreven, “ja natuurlijk kunnen we dat!” was dan ook ons antwoord.

Foto: Maandagmorgen, de goederen worden aangeleverd middels Schotpoort trailer en daarnaast met 2 bakwagens van multiskilled medewerkers die zowel een chauffeursrijbewijs hebben als montagewerkzaamheden kunnen verrichten.

Aanvang van het logistieke project

Vorige week was het zo ver en hebben wij deze eerste klus mogen klaren. Een serieuze klus, welke de nodige afstemming en voorbereiding vergde. Voorafgaand aan de aanvang van het project hebben wij dan ook een projectleider aangewezen. Onze projectleider heeft alle voorbereidingswerkzaamheden en alle werkzaamheden on site in detail met de klant doorgenomen, zodat wij precies wisten hoeveel en welke werkzaamheden we precies uit moesten gaan voeren, iets wat erg belangrijk was om de looptijd en tijdige oplevering van het project te kunnen waarborgen. Gedurende de voorbereidingsfase heeft onze projectleider er vervolgens voor gezorgd dat alle goederen op tijd binnen waren, dat onze klant van dag tot dag op de hoogte was van de nog ontbrekende goederen, en dat alle goederen gesorteerd en wel op de juiste projectlocatie aankwamen, zodat uitzoekwerkzaamheden on site tot een minimum konden worden beperkt.

Op zondag 29 augustus zijn we met een ervaren team van in totaal 6 man naar Parijs afgereisd met als doel het project binnen 5 werkdagen te realiseren. Eenmaal op locatie heeft ons team de meubels en overige inventaris ten behoeve van de inrichting van de panden gelost, om vervolgens direct aan de slag te gaan met de inrichting. De verschillende meubels en alle overige inventarisartikelen zijn naar de juiste ruimtes binnen de panden gebracht en vervolgens uitgepakt. Na het uitpakken zijn de verschillende kasten en bedden gemonteerd, spiegels, haakjes en wanddecoratie aan de muren bevestigd, en is het meubilair en de overige inventaris op de juiste plek in de verschillende ruimtes geplaatst.

Foto: Een deel van de inrichting: alle meubels zijn geassembleerd en geplaatst door het Schotpoort Team.

Na een succesvolle week kon ons projectteam aan het einde van de vrijdagmiddag weer huiswaarts keren. Inmiddels staat de volgende projecten alweer op de planning: een derde pand in Parijs en een hotel in de Randstad!

Foto: Tussen het harde werken door was er ook nog even de tijd om een avondje parijs in te gaan.

Bent u naar aanleiding van bovenstaande case ook nieuwsgierig naar de logistieke oplossingen die Schotpoort Logistics u kan bieden, neemt u dan gerust contact op met ons via sales@schotpoortlogistics.eu of +31 (0)313673997. Wij vertellen u graag meer.

Delen via social media