Trailer van SL op de Duitse tolweg

Uitbreiding Duitse tolwegennet en Verhoging van Duitse toltarieven

Via deze weg willen wij u informeren over de naderende veranderingen in de Duitse toltarieven en het Duitse tolwegennet. Op korte termijn zal het tolwegennet in Duitsland uitgebreid worden naar alle Duitse Bundesstrassen, en vanaf 1 Januari 2019 geldt er een forse verhogingen in de toltarieven voor vrachtverkeer in geheel Duitsland.

Van 15.300km naar 40.000km aan tolwegen.
Binnenkort bestaat het Duitse tolwegennet niet enkel meer uit de Duitse Autobahn. Ook voor het rijden op de zogeheten Bundesstrassen – de aanvoerwegen naar de Autobahnen en stedelijke kernen – zal per 1 juli 2018 voor vrachtverkeer tol betaald moeten worden.

Gemiddeld 34% meer tol.
Op 17 mei 2018 heeft de Duitse regering besloten dat de tol voor vrachtwagens vanaf 1 januari 2019 fors verhoogd zal worden. De toltarieven op de Duitse wegen stijgen afhankelijk van het gebruikte voertuig met 20 tot 60%.

Wat houdt deze verandering voor u in?
Concreet zullen de veranderingen in de Duitse tol naar verwachting leiden tot een verhoging in de transporttarieven op trajecten vanaf, door en naar Duitsland binnen de gehele transportmarkt.

Delen via social media