Schotpoort van transporteur naar logistiek architect

Schotpoort Logistics van wegtransporteur naar ”Logistiek architect”.

In een eerder nieuwsbericht werd bekend gemaakt dat Schotpoort Logistics van plek 55 in de top 100 logistieke dienstverleners gestegen is naar plek 53 dit voornamelijk door onze sterke innovatiekracht en digitalisering.

Hoe wij van traditionele wegtransporteur zijn uitgegroeid naar ‘’Logistiek architect’’, wordt verder uitgelicht in de serie ‘’Koplopers’’ van Logistiek.nl. In elke editie van deze serie wordt één specifieke logistieke dienstverlener onder de loep genomen om te zien waar zij het verschil maken. In de derde editie van ‘’Koplopers’’ gaat logistiek consultant en universitair docent Hans Moonen het gesprek aan met salesmanager Vincent Peters om te achterhalen hoe digitalisering bij Schotpoort Logistics wordt ingezet om het verschil te maken voor de klant.

Professioneler door digitalisering

Schotpoort Logistics heeft digitalisering hoog in het vaandel staan en zet hier dan ook zwaar op in. Via ons klantenportaal ‘’Schotportal’’ kunnen onze klanten de verwachte levertijd van hun zendingen evenals KPI’s omtrent individuele leveringen en op geaggregeerd niveau inzien. Ook kunnen klanten via het portaal op eenvoudige wijze eigen zendingen inboeken, welke dan doorgevoerd worden naar ons planningsysteem Ortec.

Door middel van het portal zorgen we voor een stukje comfort en een transparante samenwerking tussen ons en onze opdrachtgevers. Tevens verlichten we met de portal de werkdruk binnen ons bedrijf door eenvoudige processen te automatiseren en proactieve dashboards te genereren op basis van de data die in onze systemen beschikbaar is. Zo kan onze afdeling customer service zich richten op het proactief ondersteunen van onze klant.

Sales manager Vincent Peters laat Hans Moonen zien hoe digitalisering Schotpoort van transporteur naar logistiek architect heeft gebracht.
Hans Moonen in gesprek met Vincent Peters

Ons portal biedt daarnaast ook een schat aan informatie voor onszelf. Door de beschikbare data goed te interpreteren kunnen we doelgericht inspelen op de behoeften van onze klant en kunnen we gesprekken met klanten op een goed onderbouwde en professionele wijze voeren.

Het ‘’Schotportal’’ wordt op het huidige moment door een tiental klanten intensief gebruikt.  Deze klanten profiteren van de dashboards die vanuit het systeem gegenereerd kunnen worden. De dashboards fungeren voor hen als uitstekende aanvulling op managementrapportages of jaarverslagen. Door continue te blijven investeren in digitalisering zorgen we er voor dat we onze klanten kunnen blijven bedienen op de wijze waarop zij dat van ons mogen verwachten. 

Wilt u het gehele dubbelinterview van Hans Moonen en onze sales manager Vincent Peters teruglezen? Klik dan hier.

Delen via social media